Στέφανος Ζαφ. Βαζάκας

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971. Ολοκλήρωσα τη μέση εκπαίδευση στην Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς "Ο Άγιος Παύλος" από την οποία αποφοίτησα το 1989. Το 1990 εισήχθην στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 1996 - 1997 πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση (διπλωματική διατριβή) στο Δίκαιο της Κοινωνικής Ασφάλειας και υπήχθην στη διαδικασία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Το 1997 – 1998 διετέλεσα Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (E.M.Y) του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το διάστημα 1997 – 2000 εργάστηκα ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας (Ε.Π.Ι.Κ.Α.Υ.Π) της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου συμμετείχα σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Το 2001 – 2002 δίδαξα ως ωρομίσθιος εκπαιδευτής σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ), με αντικείμενο το εργατικό και εμπορικό δίκαιο. Υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό για είκοσι ένα μήνες, σε μάχιμη θαλάσσια υπηρεσία στο Αντιτορπιλικό Α/Τ ΝΕΑΡΧΟΣ για διάστημα ένδεκα μηνών, όπου έλαβα μέρος σε ημεδαπές και διεθνείς αποστολές και επιχειρήσεις, απολύθηκα από το Ναυτοδικείο Πειραιώς.

φωτογραφία του κου Βαζάκα

Από το 1997 και εντεύθεν ασκώ συνεχώς γενική μαχόμενη δικηγορία, σε υποθέσεις αστικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου. Έχω χειριστεί με επιτυχία θέματα εμπορικών – βιομηχανικών εταιριών και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, επιχειρηματικών συμφωνιών, franchising και leasing, αγοραπωλησίες και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων, κληρονομικά, οικογενειακά και εν γένει θέματα αστικού δικαίου, κοινωνικοασφαλιστικά, διοικητικά, εργατικά, υποθέσεις απαλλοτριώσεων, υποθέσεις ασφαλιστικού δικαίου, ποινικά κλπ. Έχω διατελέσει νομικός σύμβουλος ασφαλιστικής εταιρίας, κατασκευαστικών επιχειρήσεων, φαρμακευτικής βιομηχανίας και πλήθος άλλων επιχειρήσεων. Η ενασχόληση μου με πλήθος αντικειμένων μου επιτρέπει να έχω σφαιρική άποψη για μεγάλο μέρος νομικών υποθέσεων.

Παράλληλα με την άσκηση της μαχόμενης δικηγορίας έχω υπηρετήσει επί χρόνια ως ειδικός συνεργάτης - νομικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις ευθύνης : (α) στο Υπουργείο Υγείας, όπου ασχολήθηκα με τους τομείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της ψυχικής υγείας, της διοίκησης και λειτουργίας νοσηλευτικών μονάδων, της δημόσιας υγείας και των φαρμάκων-φαρμακείων, (β) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος / Γενική Γραμματεία Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όπου ασχολήθηκα με ζητήματα ενέργειας (ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ΑΠΕ), με θέματα καυσίμων καθώς και λατομείων – μεταλλείων και (γ) στο Υπουργείο Παιδείας / Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, σε ζητήματα που αφορούν κυρίως στα θρησκευτικά δικαιώματα και την οργάνωση των θρησκειών στην Ελλάδα, την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Σε όλες τις θέσεις όπου υπηρέτησα, εκτός των ειδικότερων θεμάτων και του ιδιαίτερου αντικειμένου τους, μου είχαν ανατεθεί καθήκοντα νομοπαρασκευαστικά, γνωμοδοτικά αλλά και σχετικά με την εν γένει διαχείριση μίας δημόσιας υπηρεσίας και των οργανικών μονάδων της.

© 2012-17 Αποστολοπούλου – Βαζάκας, Όροι χρήσης | Χάρτης ιστοχώρου
valid XHTML 1.0 έγκυρη χρήση CSS Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0